04.04.2000, κυκλοφόρησε το παιχνίδι The Sims και κάποιοι πολλές φορές παρομοίασαν την ζωή τους με αυτό το παιχνίδι…

04.04.2000, κυκλοφόρησε το παιχνίδι The Sims και κάποιοι πολλές φορές παρομοίασαν την ζωή τους με αυτό το παιχνίδι…

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής μας γυρίζει στο 2000 με την κυκλοφορία του παιχνιδιού The Sims 

Ο δημιουργός του, ο Will Wright είχε πολλές νέες ιδέες για παιχνίδια μετά το SimCity το 1989, όμως δεν μπορούσε να ξεπεράσει την ιδέα να φτιάξει ένα παιχνίδι κουκλόσπιτου, το οποίο τελικά όταν το ξεκίνησε το ονόμασε «Home Tactics: The Experimental Domestic Simulator».
 
Το Τhe Sims δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι που εξομοίωνε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αυτό ήταν το Little Computer People το όποιο κυκλοφόρησε το 1985 από την εταιρεία Activision για τους υπολογιστές: Commodore 64, Sinclair ZX Spectrum, Amstrad CPC, Atari ST and Apple II και συμβατούς υπολογιστές της NEC.
 
Η ιδέα για το κουκλόσπιτο προήλθε εν μέρει από τη φωτιά στο Berkeley-Oakland του 1991, στην οποία καταστράφηκε το σπίτι του Wright μαζί με περισσότερα από 3.800 άλλα σπίτια. Καθώς ο Wright και η οικογένειά του άρχισαν να «χτίζουν» από την αρχή τη ζωή τους, άρχισε να παρατηρεί τον τρόπο με τον οποίο αγόραζε αντικείμενα για το νέο τους σπίτι: Πρώτα ήρθε το ψυγείο, μετά η σόμπα και ούτω καθεξής. Στο παιχνίδι του κουκλόσπιτου, οι παίχτες θα έκαναν κάτι παρόμοιο.
electroniksims
 
Ο Wright «έτρεξε» το παιχνίδι σε ένα Macintosh και το έδειξε στα στελέχη της εταιρείας Maxis, εκείνοι όμως το απέρριψαν διότι νόμιζαν ότι δεν ήταν εφικτό να γίνει και ήθελαν να συνεχίσουν την υποστήριξη του SimCity. Αντιθέτως, οι υπεύθυνοι της Electronic Arts, που αγόρασαν την Maxis το 1997, ήταν πιο δεκτικοί σκεπτόμενοι την μεγάλη επιτυχία που είχε το παιχνίδι SimCity που είχε δημιουργήσει ο Wright στην Maxis.
 
Ο Wright «πήρε» ιδέες από το βιβλίο αρχιτεκτονικής και αστικού σχεδιασμού του «A Pattern Language» (1977), το κείμενο «A Theory of Human Motivation and his hierarchy of needs» του Αμερικανού ψυχολόγου Abraham Maslow και το βιβλίο «Maps of the Mind: Charts and Concepts of the Mind and its Labyrinths» του Charles Hampden-Turner.
Ο Wright έχει δηλώσει ότι το The Sims ήταν στην ουσία μια σάτιρα της αμερικανικής καταναλωτικής κουλτούρας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής®, το μεγαλύτερο Μουσείο Πληροφορικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 2008 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Διεύθυνση: Πέτρου Σπυρόπουλου 2 & Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο

Τηλέφωνο: 210 300 70 10

 

Σχετικά Άρθρα

ήξερες ότι...

ήξερες ότι...

ήξερες ότι...(2)

ήξερες ότι...(2)

Πληροφορίες

Δημιουργήσαμε την ομάδα του isthmosnews.gr που είναι μία ζωντανή διαρκώς ανανεωμένη παρέα στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και μόρφωσης, που ενδιαφέρονται επαρκώς και νοιάζονται που τολμούν να μοιράζονται απόψεις και να εκφράζονται δημόσια.

Email Επικοινωνίαςpress@isthmosnews.gr

Κοινότητα Viber : Kλίκ ΕΔΩ για να μπείς στην κοινότητα