Τι παράγει η Πελοπόννησος?
Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τους διαφορετικούς τύπους καλλιεργειών της Πελοποννήσου.
Όπως ξέρουμε εμείς οι Πελοποννήσιοι, αυτός ο τόπος βγάζει το καλύτερο λάδι!
Πέρα όμως από τους ελαιώνες, η Πελοπόννησος, και δη η Κορινθία φημίζονται για τα κρασιά τους.
Από τα υπόλοιπα δέντρα που καλλιεργούμε στην Πελοπόννησο κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια και τα συναφή).
Ακολουθούν τα οπωροφόρα (μηλιές, αχλαδιές, βερυκοκιές), ενώ στα πιο ψηλά υψόμετρα η Πελοπόννησος έχει και κάμποσες μυγδαλιές και καρυδιές.
Στους κάμπους της Αχαΐας και της Ηλείας, αλλά και στα οροπέδια της Αρκαδίας, οι Πελοποννήσιοι αγρότες παράγουν σιτηρά (για μας αλλά και σε μεγάλο βαθμό για κτηνοτροφική χρήση), κηπευτικά (ντομάτες, πατάτες, κλπ) και φυσικά καρπούζια, πεπόνια και φράουλες (ειδικά στην Ηλεία και την Αχαΐα)
Τα οροπέδια της Κορινθίας που φημίζονται για τα όσπρια τους!
Τα δεδομένα που βλέπετε προέρχονται από το CLC-Corine Land Cover, European Union, Copernicus Land Monitoring Service, European Environment Agency σε συνδυασμό με νούμερα που παρέχει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.
