Το IsthmosNews.gr είναι ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο ενημερωτικό site που
έχει ήδη καθιερωθεί στην Κορινθία και την Πελοπόννησο ως πηγή αξιόπιστης
και καθημερινής ενημέρωσης.
Με σύνθημα «Καθημερινή Ενημέρωση με Άποψη και Επίκεντρο τον Δημότη»,
προσφέρουμε έγκαιρα ρεπορτάζ, ειδήσεις και αφιερώματα για ό,τι συμβαίνει
στον τόπο μας — από την τοπική αυτοδιοίκηση και την οικονομία, μέχρι τον
πολιτισμό, τον τουρισμό και την κοινωνία.
Το κοινό μας είναι ενεργοί δημότες της Κορινθίας , της Πελοποννήσου που
μας εμπιστεύονται για να μένουν πάντα ενημερωμένοι.
Τα νέα της Κορινθίας & Πελοποννήσου δεν κοιμούνται ποτέ.
Και εσύ... γιατί να τα μαθαίνεις τελευταίος;
IsthmosNews.gr — Το site που έγινε καθημερινή σου συνήθεια.
Με εκτίμηση,
Η Ομάδα του isthmos News
Ο Δήμος Κορινθίων ολοκλήρωσε με επιτυχία για 13η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα "Έξω Μαζί", μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει έμπρακτα τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής του Νίκου Σταυρέλη, για την κοινωνική ένταξη και την υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρία.
Το πρόγραμμα "Έξω Μαζί" απευθύνεται σε παιδιά και νέους με αναπηρίες, οι οποίοι συμμετείχαν σε οργανωμένες δραστηριότητες ψυχαγωγικού περιεχομένου, απολαμβάνοντας στιγμές χαράς, δημιουργίας και κοινωνικοποίησης. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία και καθοδήγηση κοινωνικού λειτουργού του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων, με την πολύτιμη στήριξη εθελοντών, που με ευαισθησία και συνέπεια συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Αύριο (Παρασκευή 13 Ιουνίου) από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της γιορτής λήξης του προγράμματος για το 2024-25, θα πραγματοποιηθεί ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freeland, στο Χιλιομόδι, που θα περιλαμβάνει οργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων, αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ-πονγκ, τοξοβολία, ιππασία, σκάκι και ελεύθερο παιχνίδι, σε οργανωμένη παιδική χαρά, για τα παιδιά και τους νέους του προγράμματος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τελετή κατά την οποία ο Δήμος Κορινθίων θα τιμήσει τους φορείς που συνεισέφεραν στην υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και τους εθελοντές που στήριξαν με καταλυτικό τρόπο την λειτουργία του.
Η φετινή υλοποίηση του προγράμματος επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη σημασία της συμπερίληψης και της ενεργούς συμμετοχής όλων των πολιτών στην κοινωνική ζωή του τόπου. Ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει να επενδύει σε δομές και προγράμματα που προάγουν την ισότητα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές, τις οικογένειες και κυρίως τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.
Τα λέμε και πάλι …τον Σεπτέμβριο!
Αυτοψία στον υπό ανέγερση Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουνίου 2025, από τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη, τον Γενικό Διευθυντή Διυλιστηρίου της Motor Oil κ. Ιωάννη Κιούφη, τον Τμηματάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Motor Oil κ. Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτριου Πτωχού, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Αντιδημάρχων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Η δωρεά της ανέγερσης υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος, του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και του Δήμου Κορινθίων. Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα έργων κοινής ωφέλειας και υποδομών ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Ο νέος σταθμός, με δυναμικότητα φιλοξενίας 70 παιδιών, θα προσφέρει στις οικογένειες της περιοχής πρόσβαση σε σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών κτιριακών όγκων συνολικής επιφάνειας 546,55 τ.μ., με πλήρως εξοπλισμένους αύλειους χώρους και ασφαλείς υποδομές δημιουργικής απασχόλησης. Ο σταθμός θα διαθέτει σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ θα πληροί τις ανώτατες ενεργειακές προδιαγραφές κατηγορίας Α+, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο και λειτουργικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης δήλωσε:
«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη και το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα γι’ αυτή τη σπουδαία δωρεά. Ο Δήμος μας αποκτά για πρώτη φορά έναν ιδιόκτητο, σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό, που θα καλύψει ουσιαστικές κοινωνικές ανάγκες και θα φιλοξενεί 70 παιδιά σε ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον. Πρόκειται για ένα έργο με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, που συνδυάζει την αναπτυξιακή προοπτική με τη μέριμνα για τη νέα γενιά και τις οικογένειες του τόπου μας. Η συνεργασία μας με το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα και τη Motor Oil αποδεικνύει στην πράξη πως όταν υπάρχει κοινό όραμα και συνεννόηση μεταξύ της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να πετύχουμε έργα με μακροχρόνιο αποτύπωμα για την κοινωνία».

Η Motor Oil, από την ίδρυσή της και καθ’ όλη τη διάρκεια των 52 χρόνων λειτουργίας της, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις με πραγματικό αποτύπωμα, που απαντούν στις ανάγκες των κατοίκων και προάγουν τη συλλογική ευημερία.
Το Ευθύμιο Κέντρο και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Κορινθίας
σας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή όπου η αυλή γίνεται ταβέρνα και τα παιδιά οικοδεσπότες
Είστε όλοι καλεσμένοι | Τετάρτη 25 Ιουνίου | ώρα 19:30

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2025, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Το φεστιβάλ αποτέλεσε ένα μοναδικό τριήμερο γαστρονομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας την τοπική ταυτότητα και τα προϊόντα της Κορινθίας.
Κατά την επίσημη τελετή έναρξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΑΕΔΙΚ, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (L.T.O), έγινε μια σημαντική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου, κ. Γιάννης Κόντης, παρέλαβε την πιστοποίηση του τίτλου "Culinary Capital" εκ μέρους της πόλης του Λουτρακίου από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό World Food Travel Association, καθιστώντας το Λουτράκι την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που λαμβάνει αυτή τη διάκριση. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την εξαιρετική δυναμική της περιοχής στον γαστρονομικό τουρισμό και τονίζει τη σημασία της τοπικής κουζίνας και των προϊόντων στην προβολή και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή εναρκτήρια εκδήλωση εν πλω, στο πλοίο ANNA II, στον διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου, όπου γαστρονομία, μουσική και τοπική κουλτούρα συνδυάστηκαν σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα με DJ και δημιουργική ενέργεια. Ξεχώρισαν οι μαγειρικές παρουσιάσεις των καταξιωμένων σεφ Τάκη Διαμαντόπουλου από το εστιατόριο Πιπέρι και Κώστα Σακούλη από το εστιατόριο Ρίγανη που δημιούργησαν αυθεντικές συνταγές βασισμένες σε παραδοσιακά προϊόντα της Κορινθίας.
Οι bartenders Δημήτρης Αλεξανδρής από το Coralle και Νίκος Λάλος από το Anassa εντυπωσίασαν με κοκτέιλ εμπνευσμένα από τη γευστική παράδοση της Κορινθίας. Το Οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΑΚΗ πρόσφερε εκλεκτό κρασί, σε γευστική αρμονία με τις τοπικές δημιουργίες του Pietris Catering. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι βίωσαν και κατέγραψαν τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (L.T.O) και πλήθος κόσμου, συμβάλλοντας στην επιτυχία και το κύρος του φεστιβάλ..
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγοί και διακεκριμένοι σεφ συνεργάστηκαν δημιουργώντας ειδικά μενού με τοπικά προϊόντα, προσφέροντας στους επισκέπτες αυθεντικές γευστικές εμπειρίες. Γευστικές και Πολιτιστικές Εμπειρίες στο Λουτράκι: Επιτυχημένη Ολοκλήρωση του Press Trip στο Πλαίσιο του “Taste of Loutraki”
Στο πλαίσιο του Taste of Loutraki πραγματοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και εκπροσώπων τουριστικών γραφείων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλάμβανε επισκέψεις σε επιλεγμένες τοπικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά σημεία και εγκαταστάσεις ευεξίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εικόνα των αυθεντικών εμπειριών που προσφέρει η περιοχή.
Μεταξύ των σταθμών της επίσκεψης ξεχώρισε το "Markellos Olive", όπου πραγματοποιήθηκε τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδου, υπό την καθοδήγηση του ιδιοκτήτη κ. Νίκου Μάρκελου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες και την ποιότητα του τοπικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, μέσα από μία εμπειρία υψηλής εκπαιδευτικής και γαστρονομικής αξίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στον Μαψό, όπου οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν παραδοσιακές μοναστηριακές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον που αναδεικνύει την πνευματικότητα και την αυθεντικότητα της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν επίσης εμπειρία ευεξίας στο υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa, με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών, γνωστών από την αρχαιότητα για τα θεραπευτικά τους οφέλη.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα ιδιαίτερο δείπνο στο “Ωκεανός Restaurant” της Club Hotel Loutraki, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γλυκές και αλμυρές δημιουργίες βασισμένες σε παραδοσιακά προϊόντα της Κορινθίας, σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον με θέα στις πισίνες και τους καταπράσινους κήπους του πολυτελούς ξενοδοχείου. Η κορύφωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Βουλιαγμένης Περαχώρας, με φόντο το φυσικό τοπίο και τη φιλοξενία του Ypanema Beach Bar. Το κοινό απόλαυσε ζωντανές τηλεοπτικές συνδέσεις, συνεντεύξεις με τοπικούς φορείς και ένα εντυπωσιακό live cooking «by the sea» από τον διακεκριμένο σεφ Ιωάννη Στέφη και την ομάδα Experience Perachora Corinthia, που δημιούργησαν πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα.
Το Taste Of Loutraki -The Corinthian Food Festival, υποστηρίχθηκε επικοινωνιακά με πολυεπίπεδες καμπάνιες προβολής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ραδιοφωνικές καμπάνιες στην Αττική, καταχωρήσεις και άρθρα σε ΜΜΕ, και στην δική του αναλυτική ιστοσελίδα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που ήταν διαθέσιμη στο ευρύ κοινό όλες τις μέρες του φεστιβάλ, πρόβαλε στον χάρτη γεύσεων όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν, με το προσφερόμενο μενού και λεπτομέρειες για την τοποθεσία της κάθε επιχείρησης.
Επίσης το Φεστιβάλ προβλήθηκε μέσω των καναλιών επικοινωνίας όλων των διοργανωτών, με αναρτήσεις στα δικά του και σε συνεργαζόμενα social media με πολλές χιλιάδες ακολούθων.
Με το παρόν δελτίο τύπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:
Τον Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και Το Επιμελητήριο Κορινθίας για την συνδιοργάνωση και την αμέριστη υποστήριξη
Την εταιρεία Τουριστικού marketing Respond on Demand για την άψογη συνεργασία όσον αφορά τον σχεδιασμό και την οργάνωση του Φεστιβάλ
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων, την ΑΕΔΙΚ, και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας για την υποστήριξη της διοργάνωσης
Tο COMER GROUP (WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT- CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI) για την εξαιρετική φιλοξενία
Το Ξενοδοχείο Papas για την εξαιρετική φιλοξενία
Το Ypanema για την εξαιρετική φιλοξενία και παροχή γεύματος σε δημοσιογράφους
Τα εστιατόρια Ωκεανός στο Club Hotel Loutraki, Ω3 και Πιπέρι για την μοναδική φιλοξενία και παροχή γεύματος σε δημοσιογράφους
Τα Οινοποιεία –Μέλη του Επιμελητήριου Κορινθίας: Μπαραφάκας και Κτήμα Μανωλάκη για την οινογευσία και την παροχή κρασιών στις γαστρονομικές εκδηλώσεις
Το Markellos Olive στο (Γαλατάκι) για την πολύτιμη συνεργασία και φιλοξενία του Workshop Ελαιογνωσίας.
Την εταιρία Pietris για την παροχή catering
Το τουριστικό καράβι ΑΝΝΑ ΙΙ για το διάπλου του Ισθμού
Το Loutraki Thermal Spa για την παροχή υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους εξειδικευμένους δημοσιογράφους – Τουριστικών γραφείων
Την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στον Μαψό Κορινθίας για την φιλοξενία
Όλα τα μέλη του ΞΕΝΙΟΥ ΖΕΥΣ που συμμετείχαν στα events
Τους Τοπικούς παραγωγούς προϊόντων που πρόσφεραν με χαρά τοπικά προϊόντα για τις ανάγκες πραγματοποίησης των events μεταξύ των οποίων Παραδοσιακά Ζυμαρικά Βλάχα ΑΕ και Γεράνεια Λουκούμια.
Το δίκτυο Experience Perachora Corinthia για την αμέριστη και εξαιρετική συνεργασία
Τις επιχειρήσεις, μέλη του LTO για την παροχή υποστήριξης σε παρεχόμενες υπηρεσίες
Τέλος ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία και πολύτιμη συνεισφορά τους, την συνεργάτιδα στο Marketing, Βιβή Γιαλού, τον Δημοσιογράφο Παρουσιαστή Θάνο Βάιο, τα στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, τον γραφίστα Δημοσθένη Χριστοφίδη και τον φωτογράφο Παναγιώτη Μιχαλά.
Το Taste of Loutraki 2025 επιβεβαίωσε και φέτος τη δυναμική της γαστρονομίας ως μοχλού τουριστικής και τοπικής ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τη φύση, την παράδοση και τη φιλοξενία της Κορινθίας με αυθεντικότητα.
Με ανάρτησή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας - Christos Dimas αναφέρει:


Γιώργος Φερετζάνης : Πύλη Στεγαστικής Πολιτικής. Μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία στοχεύει στην προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στη στέγαση, εξασφαλίζοντας την ευημερία όλων των πολιτών.
Το stegasi.gov.gr είναι μια καλαίσθητη και σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα, σχεδιασμένη για να απλοποιεί, να διευκολύνει και να ενδυναμώνει τον πολίτη. Κάνει για εσένα τρία βασικά πράγματα:



- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.625,00€, σήμερα, 10 Ιουνίου 2025, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κορίνθου, σε ημεδαπό, για καύση σε απορρίμματα, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του δήμου Βέλου – Βόχας στην Κορινθία.




